עמוד כתבה

מסך אינטימי?

טיפול בבוגרים עם הפרעת קשב באמצעות הסקייפ

הפרעת הקשב שלכם די מעצבנת ? מטרידה? מאתגרת מדי?

רוצים לעשות איתה משהו? לטפל במה שמציק?

אבל אין לכם כוח להיגרר בדרכים לטיפול, לזכור להגיע בזמן, לבזבז שעות סביב העניין הזה?

תקראו מה אני עושה עם מטופלי בעלי הפרעות הקשב שבוחרים לטפל אבל מתקשים לממש.

אנחנו נעזרים בטכנולוגיית הסקייפ !!!!

כיון שאני עובדת עם בוגרים עם הפרעות קשב, קורה לא פעם שהם פשוט לא מצליחים להגיע, טכנית: פקקים, עבודה עמוסה ובלתי צפויה, ילדים בבית, שעות פנויות דווקא כשכבר מאד עייפים, מרחק יחסית גדול מהקליניקה ועוד ועוד.

גיליתי להפתעתי, ולאחר התלבטויות עם עצמי, שהסקייפ יש בכוחו לתת פתרונות מצויינים. הנה ציטוט של אחד ממטופלי: "מפגש בסקייפ הוא מפגש שעלותו מבחינתי היא לפחות חצי ממפגש רגיל וזה נתון קריטי לאנשים עובדים כמוני גם מבחינת זמן, עייפות וצורך בנסיעות. ללא הסקייפ בחיים לא הייתי מצליח להגיע למפגשים".

הנה עוד יתרונות שגיליתי:

  • התארגנות – פחות פיספוסי מפגשים, פחות איחורים.
  • זמינות – טיפול גם בתקופות עמוסות במיוחד כגון אחרי לידה, מעבר דירה או החלפת מקום עבודה.
  • "התאמות" בתנאי הטיפול – המטופלים יכולים לעצב להם את הסביבה האידיאלית שלהם בעת הטיפול. לדוגמא אומרת מטופלת שלי: ״כשמדברים בסקייפ אני בבית שלי בסביבה הטבעית והנוחה לי- שזה כבר כמות גדולה של אנרגיה זמינה, אותה אני יכולה לנתב לריכוז, להגנה ולהקשבה. אני יכולה גם ״להסתתר״ – לא חייבת להסתכל בעיניים, לשבת יפה, אני יכלה להתעסק עם משהו בידיים. האוזניות שאני שמה לעיתים, גם מכריחות אותי כאילו להיות רק בעולם הטיפול עכשיו, מסננות גירויים, ובגלל שאני יכולה להגביר, גם אין צרך להתאמץ לשמוע- והקול סוג של רודף אחרי ולא מאפשר לי לעופף.״
  • ליווי לאורך החיים – רבים מבין המטופלים בעלי הפרעות קשב זקוקים לליווי לאורך החיים. הסיבה לכך היא שבתקופות- חיים משתנות, ״קופצת״ ההפרעה מול פניהם ומחייבת התארגנות מחדש. העבודה בסקייפ מאפשרת ללוות אותם לסרוגין לאורך שנים, והקשר המשמעותי והעמוק עשוי להימשך בכל התנאים.
  • חוויה של אינטימיות, קרבה ואמון – למרות הטכנולוגיה!!!

קשר רגשי – טיפולי הינו אלמנט הבסיס בעבודה עם מטופלים עם הפרעת קשב שלעיתים מאד קרובות יש להם חסר גדול בתחושות של קרבה וערך. האינטימיות – האם ניתן ״ להרוויח״ אותה דרך המכשיר שנראה קר ומנוכר ורחוק?

אז הנה שתי הסתייגויות:

ראשית, אני לא מתחילה טיפול בסקייפ ללא פגישה או מספר פגישות פנים אל פנים ובהמשך אני מבקשת להגיע מדי פעם. במפגשים אלה אני משתדלת להביא לידי ביטוי ככל שניתן את היתרונות של ״בועת הקליניקה״- מקום בטוח, שקט, מופרד מתסכולי היומיום, שמאפשר להוריד הגנות ולחוש לרגע ביטחון מלא שהכל מתקבל ושום דבר לא נשפט והכל ממקום טוב.

שנית, מפגשים שבהם אנחנו עובדים בכלים חווייתיים כגון דימיון מודרך או עבודת כסאות, יהיו תמיד ב"לייב".

אבל גיליתי להפתעתי, שאינטימיות עשויה להתממש גם דרך הסקייפ. לפעמים זה אפילו מעודד יתר-פתיחות דווקא בגלל המרחק שנותן תחושה של שליטה על המצב ומאפשר קפיצה יותר אמיצה למים. דרך המסך הפנים נראות ברורות מאד, ניתן לקיים מבט עין קרוב, ניתן להבחין בשפת הגוף וליצור תחושה של ״חיבוק וירטואלי״ נעים ובטוח. וכך מעידה אחת המטופלות:

לסיכום, התיידדתי עם הטיפול דרך הסקייפ.  ברור שבכל מקרה ראוי להתחיל את תהליך הטיפול במפגשי ״פנים אל פנים״ כדי לבנות את בסיס האמון והקרבה באופן בלתי אמצעי. יחד עם זאת, אני משתדלת לנקוט בגישה גמישה כדי להתאים לכל מטופל את הקומבינציה הנכונה יותר עבורו.

שיתוף בפייסבוק |
תחומי הטיפול שלי
  • בירור נתיבי טיפול מתאימים

    מה הכי חשוב לי לקדם כרגע? ומהו סוג העזרה המתאימה ביותר לצורך זה?
    אוכל לסייע לך להגיע להחלטה בסבך ההתלבטות.

    קרא עוד
  • אימון (קואצ’ינג)

    איזו מטרה חשוב לי לקדם כרגע בחיי? איך אתמיד בה ולא אפול לתוך המוקשים הרגילים?
    אתן לך יד ואלך אתך לאורך הדרך.

    קרא עוד
  • טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT)

    איך אני יכול להתנהל טוב יותר כשבראש שלי מחשבות שליליות, חרדות מציפות ודפוסי התנהגות לא רצויים לי?
    אעזור לך לחזק את הרווחה הנפשית ואיכות החיים הפנימיים שלך.

    קרא עוד
  • יעוץ והכוונה לזוגות והורים

    כיצד הפרעת הקשב משפיעה על ההורות שלי ועל יחסי עם בן זוגי?
    אסייע לך ללמוד לעקוף את קשיי הקשב מחד ולהפעיל את החוזקות שלך מאידך, בתוך מערכות היחסים החשובות ביותר בחייך.

    קרא עוד